Yin Yoga Well

De meeste mensen weten dat een volwassen lichaam voor meer dan de helft uit water bestaat. Om wat preciezer te zijn voor ongeveer 90%. Je fascie (netwerk van bindweefsel dat alle organen, botten en spieren omvat) bestaat voornamelijk uit water.

Met Yin Yoga stimuleren we dit bindweefsel. Het bevroren water (vastzittend bindweefsel en frozen emotions) in ons lichaam gaan we ontdooien door te rekken, los te laten en door ruimte te maken voor vernieuwing/herstel.

Het effect van het rekken van je bindweefsel

Het rekken van bindweefsel is niet altijd fijn, soms tegen het ongemakkelijke aan (het lichaam laat je duidelijk voelen waar je blokkades zitten). De sensatie daarna, als je uit de houding komt en navoelt, is heerlijk en intens. Het gezondheidseffect is enorm omdat het lichaam door het rekken en de diepe ontspanning zijn zelfherstellend vermogen weer gebruikt. 

Energiebanen en transformatie

In het bindweefsel bevinden zich ook meridianen/energiebanen, die in contact staan met de chakra’s. Deze energie, dit water wordt tijdens de les beïnvloed door trillingen. Trillingen in de vorm van woorden/muziek/intenties/afstemming. Dus door te Yinnen, voel en weet je, dat je compleet en op elke laag loslaat en vernieuwd. Vastgezette, oude cellen, oude informatie worden losgelaten, zodat het water weer kan stromen, waardoor er ruimte komt voor toevoeging van nieuwe informatie, nieuwe cellen… 

Parallellen met het dagelijks leven

Je ervaringen tijdens een Yin yogales vertonen opmerkelijke parallellen met de wijze waarop je in het dagelijks leven staat. Duik je gelijk zover mogelijk een houding in of ondersteun je jezelf met een kussen of deken? Hoe ga je om met de weerstand die ontstaat doordat je steeds verder in een houding zakt? Vlucht je weg en ben je met je hoofd totaal ergens anders, raak je verveeld, wil je het fixen en pas je je houding aan, geef je het op en raak je gefrustreerd of geïrriteerd? Of richt je juist je aandacht op de weerstand om zo ruimte te creëren? 

Kalmerend en bevrijdend effect

Yin yoga heeft een diepe, stimulerende, kalmerende en bevrijdende werking en is geschikt voor iedereen die op zoek is naar ontspanning, verdieping en herstel. In tegenstelling tot meer dynamische vormen van yoga is het doel van yin yoga niet het versterken of activeren van de spieren, maar juist deze te ontspannen om zo het bindweefsel te stimuleren. Omdat bindweefsel zich langzaam verlengt, versterkt en opent, blijf je steeds een aantal minuten in een houding zitten. Er komt geen zweetdruppel aan te pas en toch kan yin yoga behoorlijk intensief en uitdagend zijn: niet alleen fysiek, maar ook mentaal en emotioneel.

Ontdekking van grenzen in Yin yoga

Yin yoga is een ontdekkingsreis in jezelf waarbij je fysieke, mentale en emotionele grenzen leert kennen en respecteren. Omdat je steeds minimaal 5 minuten in een houding blijft, waarbij je spieren ontspant en de zwaartekracht het werk laat doen, is de startpositie van de houding belangrijk. Wat past bij jouw lichaam op dat moment? Het ene lichaam is het andere niet: verschillen in soepelheid en anatomische bouw spelen een belangrijke rol, maar bijvoorbeeld ook het moment van de dag en je emotionele en mentale staat. 

Individuele focus en loslaten van vergelijkingen

Het is dus compleet irrelevant wat je buurvrouw/man doet, er is geen perfect plaatje waaraan je moet voldoen, het gaat om wat jij voelt op dat moment, en in welke mate jij met je aandacht bij jezelf kunt blijven…

Yin Yoga volgen bij Yin bij Lin Well

Wil je verzekerd zijn van exclusieve yin lessen met aandacht voor jou. Op dinsdagochtend, dinsdagavond en woensdagavond worden deze lessen door mij gegeven. Elke les is speciaal afgestemd op de groep. Doordat de groepjes klein zijn, is er ruimte voor persoonlijke aandacht en healing tijdens de les, wat ervoor zorgt dat je opgeladen en met nieuwe inzichten naar huis gaat. Heerlijk 1,5 uur les in een kleine groep van minimaal 4 en maximaal 7 personen.

Als er plek is, kun je direct instromen. Geen plek? Dan is er de mogelijkheid om op de wachtlijst geplaatst te worden als invaller of voor een vaste plek.

Interesse? Neem dan gerust contact met me op.